blank

Данашњим обиласком домаћинстава на подручју општине Шамац од стране начелника општине Ђорђа Милићевића и његових сарадника констатовано је да су у синоћњем олујном невремену највећа оштећења на већ оштећеним индивидуално-стамбеним објектима претпјели мјештани у мјесним заједницама Писари (20 објеката),Тишина (10 објеката) и Шамац (30 објеката).

Осим индивидуално-стамбених објеката на подручју мјесне заједнице Шамац установљена су велика оштећења на кровним конструкцијама на 17 објеката колективног становања (заједнице етажних власника).

blank

Што се тиче јавних објеката највећа оштећења су на Ватрогасном дому у Шамцу који је у потпуности уништен, средњој школи, четири Дома културе, Центру за хемодијализу и основној школи у Шамцу.

Када је у питању санација кварова на електричној мрежи, активним ангажманом припадника Електродистрибуције уз подршку тима из Добоја отклоњени су кварови и пуштена електрична енергија у мјесним заједницама Гајеви, Средња Слатина, Обудовац, Баткуша, Обудовац 2, Брвник, Ново Село 2, Доња Слатина, Горња Слатина и Корница.

blank

Екипе су тренутно ангажоване на отклањању кварова у Црквини и Тишини, гдје се успостава електричне енергије очекује до краја дана. Мањи кварови и оштећења на електричној мрежи ће бити отклоњени након санирања кварова на главним далеководима.

Службеници Центра за социјални рад су на терену и обилазе кориснике социјалне помоћи с циљем пружања неопходне интервентне помоћи.

За сва лица којима је олујним невременом уништена стамбена јединица и иста није условна за становање, Општина Шамац је већ од јуче обезбиједила алтернативни смјештај у Хотелу „Плажа“. Контакт телефон на који се грађани могу обратити је 054/611-637.

Сви магистрални, регионални и локлани путеви су проходним синоћним брзим интервенцијама наших служби.

blank

Припадници специјалне службе Републичке цивилне заштите и ТВСЈ Шамац активно раде на отклањању оштећених дијелова кровне конструкције за које постоји опасност од пада и угрожавања безбједности.

Припадници свих наших расположивих служби улажу надљудске напоре како би отклонили посљедице олујног невремена, с тим у вези позивамо грађане да колико су у могућности очисте парцеле испред својих објеката.

Извор: Општина Шамац 

blank