blank

На подручију МЗ Тулек данас је почело асфалтирање неколико улица и огранака улица дужине око 780 метара за шта су средства, у износу од 89.235 КМ, обезбједили Републички секретаријат за расељена лица и миграције и општина Брод

Ријеч је о улицама Проте Матије Ненадовића, Петра Кочића, Петра Мрковића, Мајке Јевросиме, те огранцима улица Војводе Радомира Путника и Проте Матије Ненадовића.

Мјештани задовољни што ће након неколико деценије њихове улице бити асфалтиране.

blank

Даница Гаџа живи у улици Петра Мрковића, једној од улица у којима ће бити постављена нова асфалтна подлога.

-Драго ми је и радујемо се што ће поред моје још неколико улица бити асфалтирано. Значајно нам је прије свега зато што више неће бити прашине, блата, брже ће се и лакше стизати до школе, посла, и уопште омогућиће лакшу путну комуникацију,- истакла је Гаџа, које се овом приликом захвалила локалној управи на подршци.

Према ријечима начелника општинског Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Војислава Милосављевића, реализацијом поменутог пројекта значајно ће бити побољшана путна инфраструктура на подручју мјесне заједнице, али и општине Брод.

-Биће асфалтиране улице и органцима улица у МЗ Тулек, која припада градском подручју општине. Планирано је да ови послови буду завршени у наредна два дана,- рекао је Милосављевић напоменувши да је извођач радова предузеће МГ „Минд“ д.о.о. Мркоњић Град.

Милосављевић је овом приликом истакао да ће општинска управа и у наредној години наставити са уређењем путне инфраструктуре на градском и сеоском подручију бродске општине.     

Б. К / Радио Брод

blank