blank

Општинска Борачка организација Брод става  је да организовање Народног скупа није став БОРС-а него да је то став и одлука појединца, Александра Савића, а можда и неких политичких партија.

Није одржан ниједан састанак у БОРС-у вазано за договор око окупљања, те је неозбиљно напопријеко  позивати БО, односно борачке  категорије на окупљање да подрже поједине политичке партије. 

Става  смо да је срамотно  организовање протеста који најављује потпарол странке која нас је довела на ивицу егзистенције .

Поставља се и питање господине предсједниче Предсједништва, да ли  сте добро плаћени или сте дебело  уцијењени?  Ванредну Скупштину БОРС-а, иницирану од великог броја БО и која је много значајнија за јединство бораца,  одгађате годину дана, а онда шаљете обавијест да ће се редовна Скупштина одржати 09.05.2022., али не и податак гдје и у колико часова. Вјероватно нигдје и никад, до октобра,  док сте код актуелних протеста напредовали (за које нисмо ништа договарали) па знате и мјесто и вријеме и знају и они сто су Вам наредили.

Зашто се нисте  сјетили организовати скуп испред Народне скупштине РС када се власт исмијавала са проблемима бораца? Да ли сте сви у предсједништву истог мишљења по овом питању не знамо и искрено се надамо да нисте и да вас историја неће  памтити као гробаре БО?

 Кад се погледа које све организације позивају на протесте онда вриједи она народна      “С ким си такав си”. Ми не желимо да се политика крије иза имена највреднијих категорија борачке популације.

Са друге стране, напомињемо и наш је став да не подржавамо одлуке нелегалног  високог представника, не само по питању имовине Републике Српске, али за то све постојали су и даље постоје начини за правну борбу коју треба да води политика у створеној Републици Српској.

Како радили тако Вам Бог помогао!

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

                                                                       Предсједник Предсједништва ОБО Брод

                                                                                  Зоран Видић

 

blank