blank

Из швајцарског града Винтертура у ЈЗУ “Дом здравља Брод“ стигла је донација од укупно 100 електричних болничких кревета са пратећом опремом. Ова помоћ стигла је из Дома за старија лица “Alterszentrum Rosental“ захваљујући залагању Драгана Станисављевића, Лијешћанина запосленог у овој установи, а чија породица дуги низ година живи у овом граду надомак Цириха.

Према ријечима Станисављевића донација је остварена захваљујући директорки Дома за старија лица Giseli Heim која је одлучила да готово нови болнички кревети буду донирани бродској здравственој установи.

blank

 

-Донација обухвата 100 болничких, електричних, кревета у комплету са обичним и специјалним душецима за декубитус, и исто толико наткаслића и лампи,- навео је Драган. Истиче да је поред њега неопходне активности у овој донацији координисао и његов отац Ненад, хуманитарац и дугогодишњи члан Удружења Срба “Вучијак“ из Винтертура које је у претходне више од две деценије организовало бројне хуманитарне акције помоћи становницима Брода.

Директор бродског Дома здравља Игор Јеремић захвалио се породици Станисављевић и свима који су учествовали у овој хуманитарној акцији.

-Ова донација омогућиће комплетну замјену постојећих кревета који су у веома лошем стању, савременијим и бољим, чиме ће се знатно унаприједити и побољшати услови за преглед и лијечење пацијената у нашој здравственој установи,- напоменуо је Јеремић.

У активностима око транспорта и послова царињења подршку је пружила и општина Брод.

У име локалне заједнице породици Станисављевић и руководству Дома за старија лица из Винтертура ријечи захвалности упутио је и шеф кабинета начелника општине Брод, Вања Николић.

-Ово је изузетно вриједна и значајна донација која ће у великој мјери доприњети опремању капацитета бродског Дома здравља. Заједничким снагама успијели смо да направимо једну опште корисну ствар,- навео је Николић.

blank

Иако је рођен и одрастао у Винтертуру, живи и ради у овом швајцарском граду, Драган Станисављевић није заборавио свој родни крај коме, како каже, увијек радо долази. Напомиње да је и он по струци медицински радник и да је имао жељу да се, овом донацијом, пацијентима у бродском Дому здравља обезбједе бољи услови прегледа и лијечења али и квалитетнији рад медицинског особља.

Овај млади и свестрани човјек још је једном, на личном примјеру, потврдио како љубав и брига према родном крају показују заједништво и спремност за чињење добрих и хуманих дјела.

Б.К. /Радио Брод

blank