blank

У просторијама Ватрогасног дома  обављена  је примопредаја командног возила чиме је бродска професионално ватрогасно-спасилачка јединица постала богатија за још једно ново возило.

Старјешина јединице Миле Вукман истакао је да ће возило бити коришћено за потребе ватрогасно-спасилачке јединице али и штаба за ванредне ситуације општине Брод.

-Вриједност набављеног возила  марке Лада са погоном 4×4 износила је 35.000 КМ и у потпуности је финансирана средствима општине Брод ,-навео је Вукман.

blank

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да набавка још једног новог возила проведена у оквиру настојања локалне управе да се у континуитету врше активности на опремању и унапређењу услова рада професионалне ватрогасно-спасилачке јединице.

–  У наредном периоду у оквиру општинске Службе за заштиту и спасавање провешћемо све неопходне радње на организовању оспособљавања ронилачке јединице и њено опремање потребном опремом како би ,поред обучености за спасавање на води, могли обављати и активности спасавања под водом. С обзиром да је Брод општина на двије ријеке крајње је вријеме да оформимо и једну овакву јединицу коју ће чинити припадници бродске ватрогасно-спасилачке јединице,- нагласио је начелник Видић.

Радио Брод

 

blank