БРОД: ОБИЉЕЖЕН 4. АПРИЛ – ДАН ПОЛИЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

0
198
blank
blank

Служењем молитвеног помена, полагањем вијенаца и паљењем свијећа, испред спомен плоче код зграде Полицијске станице Брод, данас је одана дужна почаст дванаесторици полицајаца погинулим у протеклом рату и обиљежен Дан полиције Републике Српске и 30 година постојања МУП-а Републике Српске.

Поред породица погинулих полицајаца, активних и пензионисаних припадника Полицијске станице Брод /ПС/, општинског руководства, Борачке организације, помену су присуствовали и представници других организација, установа и предузећа бродске општине и грађани.

Замјеник командира ПС Слађан Ћорић, честитајући Дан полиције свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске /МУП/, нагласио је да се посебно поштовање на овај дан мора одати погинулим полицајцима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске и чија жртва не смије бити заборављена.

blank

-Током постојања МУП се структурално мијењао и увијек одговорио изазовима. Немјерљив допринос стварању МУП-а, дали су полицајци погинули у протеклом рату и сјећање на њих не смије да изблиједи-, рекао је Ћорић и безбједоносну ситуацију на подручју које оперативно покрива бродска ПС, али и у цијелој РС оцијенио задовољавајућом.

Ћорић је истакао да припадници ПС Брод успјешно извршавају постављене задатке и дјелују на заштити личне и имовинске сигурности свих грађана и укупне безбједносне ситуације у овој локалној заједници.

Честитајући Дан полиције РС, начелник општине Брод Зоран Видић, рекао је да је полиција заједно са ВРС стварала и одбранила Републику Српску.

-Након рата, полиција, односно Министартво унутрашњих послова наставило је бригу о нашој личној и националној безбједности. То морамо поштовати и са свих нивоа властити пружати подршку како би припадници полиције лакше обављали своје задатке-, поручио је начелник Видић.

blank

У протеклом одбрамбено – отаџбинском рату 782 припадника МУП-а је уградило животе у темеље РС, подсјетио је предсједник Борачке организације Брод Зоран Видић. Он је нагласио да је захваљујући храбрости и одлучности бораца ВРС и припадника овог Министарства створена Република Српска.

-Улога полиције је од великог значаја за друштво. У редовима полиције су многи који су свјесни да је заштита свог народа и спасавање људских живота највећа обавеза. Хвала им што стоје у редовима полиције, једног од најопаснијих али најхуманијих занимања-, рекао је између осталог Видић.

blank

blank

blank

blank

Након молитвеног помена, који је служио свештеник Бранко Јокић, вијенце код спомен обиљежја, поред породица погинулих, положио је замјеник командира ПС Слађан Ћорић са сарадницима, начелник и предсједник СО Брод Зоран Видић и Александар Крушкоњић, делегација Борачке организације и општинске организације за тражење заробљених бораца и несталих цивила и грађани. 

Д.И./ Радио Брод 

blank