blank

Уз подршку локалне управе, у амфитеатру СШЦ ”Никола Тесла” јуче је одржана аудиција за музички фестивал ”Ритам Европе” на којој je шеснаестогодишња Брођанка Вања Јаћимовић осигуралa наступ на завршници овог фестивала кojи ће у септембру ове године бити одржан у општини Лопаре.

Јаћимовићевој је ово други пут да учествује у аудицији.

-За данашњу аудицију сам припремила пјесму Дине Мерлина ”Све је лаж” и задовољна сам својим наступом. Било је треме али мање него прошле године. Утиске још увијек сабирем али увјерена сам да ће ми ово бити једно невјероватно музичко искуство-,рекла је Вања.

blank

Музички директор фестивала ”Ритам Европе” Милош Марковић казао је да је на аудицији у Броду учествовало десет кандидата, пјевача.

-Задовољан сам зато што смо и ове године изабрали представницу која ће на овом фестивалу, у најбољем могућем свјетлу, представљати општину Брод,- рекао је Марковић. Додао је да ће Вања имати прилику да свој таленат за пјевање усавршава током вишемјесечних припрема са тренерима гласа, као и умјетничким директорима сценског перформанса програма ”Ритам Европе”.

blank

”Ритам Европе” је највеће дјечије музичко такмичење у земљи, намијењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, који имају врхунски таленат за пјевање и плес. Подршку дјеци и омладини Српске, кроз највећи телевизијски формат ове врсте у земљи, дају и амбасадори земаља Европе, Европске Уније, Аустралије и Израела.

Извор: Општина Брод

blank