blank

Драгана Васић из Сијековца преживјела је пад низ литицу високу готово 100 метара у близини манастира Острог гдје је боравила на поклоничком путовању.

Након дана проведеног у Будви, Драгана је 16. јула преноћила у манастиру, а сутрадан присуствовала молитви и поклонила се моштима светог Василија Острошког. Њену причу доносимо у цјелости:

-У шест ујутро сам била код моштију Василија Острошког. Свештеник ми је рекао да додирнем кивот. Тај осјећај не могу описати, као да ми је струја прошла кроз тијело. Требало је да кренемо кући у 11 часова. Сјела сам иза аутобуса. Ни сама не знам  зашто сам узела штаке и дошла до литице одакле сам се оклизнула и пала у провалију од 80-100 метара. У паду сам ударала о оштре стијене, али као да ме је нешто задржавало и пружило руку према дрвету за које сам се ухватила и зауставила. Осјетила сам да ме боли лијева нога, мало леђа, ништа друго -, прича Драгана.

blank

За тих неколико тренутака цијели живот ми је прошао кроз главу, каже Васић.

-Само сам се молила Богу. Нашла сам дрво поред себе и кренула према горе. Убрзо су стигли спасиоци. Сјела сам у спасилачко корито и више се ничега не сјећам док ме нису извукли. Када сам била на сигурном, знам да сам пољубила крст и попила мало воде-, прича Васић.

Након спасавања Драгана је превезена у ургентни центар у Подгорицу.

-Снимали су ме, нису могли вјеровати да сам пала са толике висине без иједног прелома. Мало ме боле нога и леђа од удараца о стијене и имам огреботине по тијелу и лицу. Спасио ме Свети Василије и чим станем на своје ноге, мало се опоравим, поново ћу отићи у Острог. Ако ме светитељ чува, ништа ми не може бити-, казује она.

Драгана Васић је као дјевојчица са само пет и по година, безбрижно се играјући са другарима 1992. настрадала од мине. Од тада је везана за инвалидска колица. Како каже, захвајуљући мајци, вјежбама и молитвама је проходала, истина не као прије несреће.

blank

Мићо Васић, Драганин отац каже да је његовој ћерки приликом експолозије ’92 године када је рањена страдао и бубрег.

-Ово је други пут да се враћа из мртвих. Има папир доктора да Драгана нема никаква оштећења. Снимак показује да је бубрег који је пукао здрав и ради. И женске болести које је имала су нестале-, казује Мићо.

Мићо Васић прича и о необичном догађају којем су сведочили 20. јула, по Драганином повратку кући из болнице у Подгорици.

-Сједили смо испред куће кад је надлетило велико јато галебова. Три куће и други објекти су у близини, али цијело јато је слетјело на нашу кућу, комплетан кров су прекрили. Три тефона су све снимала, али на видео снимцима се виде само небо и кровови кућа, нигдје ни једне птице-, испричао је Мићо Васић.

Д.И./Радио Брод

Посавске новости 

blank