blank

Црквена општина Брод и Светосавска омладинска заједница реализују хуманитарну акцију прикупљања прехрамбених намирница за социјално угрожене становнике ове општине, а поводом празника Христовог васкрсења. Акција, која је почела 13. марта трајаће до 18. априла.

Предсједник СОЗ-а Давор Бардак подсјећа да Светосавци  већ годинама, уз подршку цркве, помажу породицама које немају могућности да највећи хришћански празник прославе са традиционално богатом трпезом.

-Унапријед се захваљујемо свим хуманим људима који ће се укључити у акцију и тако помоћи онима који немају довољно. Прилоге је могуће донирати у црквеној продавници у порти храма „Покров Пресвете Богородице“ или куповином и остављањем прехрамбених артикала у за то обезбјеђена мјеста у тржним центрима „Корт“ и „Тропик“ и маркетима „Нешо“-, рекао је Бардак.

blank

Додаје да је Васкрс вријеме духовне радости, даривања, вријеме када свима требамо пружити руку и помоћи онима који оскудијевају.

-У духу Православља, вођени међусобним поштовањем и братском љубављу, позивам све хумане људе да се у складу са могућностима, укључе у ову акцију и да заједничним добрим дјелом помогнемо нашим суграђанима којима је потребна наша помоћ јер сви заслужујемо достојанствену прославу васкрсења Господњег-, поручио је предсједник Светосавске омладинске заједнице.

Д. И.

blank