blank

Бродска Светосавска омладинска заједница и Црквена општина Брод организовали су данас „Васкршњу туцијаду“, на којој је изабрано најтврђе јаје.

У конкуренцији 43 учесника, прва награда за најтврђе јаје припала је Саши Субашићу, друго Тамари Петрушић, а треће Слађани Шарић.

blank

blank

blank

Предсједник Светосавске омладинске заједнице Давор Бардак, истакао је да су вјерницима након светог богослужења у храму Покрова Пресвете Богородице дијељена васкршња јаја.

-Из године у годину овај лијепи обичај окупља све више учесника, прије свега дјеце и младих. Циљ нам и јесте да младима приближимо православну вјеру, цркву и бичаје и да заједно учествујемо у молитвеном обиљежавању највећег хришћанског празника – Васкрсења Господњег-, изјавио је Бардак, те уз позив на сабрање, братску љубав и међусобно поштовање свим вјерницима упутио искрене честитке поводом Васкрса.

„Васкршња туцијада“ одржана је у порти Саборног храма Покров Пресвете Богородице,  а за најуспјешније учеснике обезбијеђене су пригодне награде.

blank

Бардак је додао да су чланови СОЗ-а, уз помоћ суграђана обезбиједили 40 пакета прехрамбених производа и уручили их пред највећи хрићански празник социјално-угроженим породицама на подручју општине.

blank

-Обиљежавајући Васкршње празнике, организовали смо и поклоничко путовање у манастир св. Илије у Крупи на Врбасу гдје смо се поклонили моштима св. Матроне Московске, а слободно вријеме искористили смо за посјету слаповима недалеко од самог манастира и градском средишту Бања Луке-, додао је Бардак.

 Д.И.

blank