blank

Разговор са Александром Чолићем, кандидатом за посланика за Народну скупштину Републике Српске  

Александар Чолић, рођен 1982.године у Дервенти, по занимању дипл. информатичар. Грађанима Дервенте познат по друштвеном активизму у омладинској организацији „Дербент“, те у организацији „Гудвил“ која је у свом раду спроводила многобројне пројекте из области економије, развоја малих и средњих предузећа, те стратешког планирaња на простору Дервенте, али и других општина и градова.  Ожењен.  Запослен у привреди, до сада политички неангажован, али као кандидат Народне партије Српске за посланика у Народној скупштини Републике Српске на предстојећим Општим изборима одговара на питања Посавских новости:

blank

ПН: Господине Чолићу, да ли сте до сада задовољни током предизборне кампање?

Као прво хвала вам на позиву и прилици за овај интервју. Сами сте констатовали да сам, такорећи, анонимус у политичком животу Дервенте. И управо из тих разлога је потребно што више медијске пажње и медијске присутности како бих себе и моја лична залагања могао што боље представити у јавности.

Изузетно сам задовољан досадашњим током кампање. Треба нагласити да је Народна партија Српске млада партија, која је још увијек у фази формирања градског одбора у Дервенти.  Ових дана је заиста  доста посла који је углавном на мојим леђима, али тако то иде. Од почетка сам био свјестан у шта се упуштам тако да је моја воља и лична енергија на високом нивоу.

Као што и сами примјетите  у кратком периоду отворили смо канцеларију НПС-а и у  Дервенти, формирали тим активиста и посматрача, обезбједили смо максималну медијску видљивост која је била у нашој могућности и ево неких десетак дана пред изборе могу скромно рећи да сам и више него задовољан.

ПН: Откуд Александар Чолић у политици и шта конкретно бирачи могу очекивати од вас лично?

 Код мене не долази ништа преко ноћи па тако ни ова одлука. Оног тренутка када сам осјетио да се у мени акумулирало животно искуство, знање али и воља, одлучио сам да кроз политички ангажман јавно и дјелујем. Лично сматрам да је вријеме за одређена освјежења на политичкој сцени у виду младих, образованих и перспективних људи како на простору нашег града тако генерално и на простору Републике Српске.

На позив мог дугогодишњег пријатеља, господина Синише Никића са којим сам дуго разговарао о плановима, визији и могућностима партије, а који је уједно и носилац листе Народне партије Српске на ИЈ 4, одлука да уђем у политички ангжаман је лакше донесена.

Када питате шта бирачи од мене могу очекивати, то је сигурно чист и частан грађански и политички образ, што је за мене као човјека веома битно, као и јасно дефинисана визија будућности заснована на породичним вриједностима.

Такође, без обзира на политички резултат за који очекујем да ће бити и више него одличан, наставићу своје политичко дјеловање и у будућности, гдје ће мој ангажман бити са посебним нагласком на развој Дервенте и мојих суграђана.

ПН: Покрет Српске Саборности је подржао вашу партију? Да ли грађани и у Дервенти могу очекивати одређене активности по том питању?

Да, наравно. Ово је веома битна информација која је до сада у јавности слабо примјећена. Покрет Српске Саборности на челу са др. Бранимиром Несторовићем и др. Алеком Рачићем као најпрепознатљивијим члановима су препознали програмске циљеве и вриједности Народне партије Српске које се у великој мјери подударају са Покретом српске саборности , те су се одлучили да нас директно политички подрже, као што су једнако тако на протеклим изборима у Србији подржали „Српски покрет Двери“.

Наравно да су многи чули за др. Несторовића посебно у последње двије године од како је дошло до појаве вируса Корона. Несторовић је познат по промовисању јавног здравља нације, али и једног општег савременог духовног просвјетљења. У наредном времену заједнички планирамо организовати тематска предавања која ће наравно бити јавна и грађани Дервенте, као и других градова ће бити благовремено упознати о свим детаљима.

blank
Наставићу своје политичко дјеловање и у будућности, гдје ће мој ангажман бити са посебним нагласком на развој Дервенте и мојих суграђана.

ПН: Народна партија Српске оријентационо је у саставу владајуће коалиције.  Како гледате на позиције инокосних функција и која је ваша порука?

Вријеме у којем живимо је изазовно и турбулентно, и вјерујем да то сви видимо и сви осјетимо. Лично сматрам да нам је више него икад потребно свеопште политичко јединство свих релевантних фактора, те сходно томе Народна партија Српске има јасно дефинисану коалициону политику којом подржава господина Милорада Додика за кандидата за предсједника Републике Српске, као и госпођу Жељку Цвијановић за кандидата за члана предсједништва из реда српског народа.

С тим у вези, искористићу ову прилику да позовем моје суграђане и бираче Дервенте, али и цијеле изборне јединице 4, да за инокосне функције бирају господина Милорада Додика и госпођу Жељку Цвијановић.

ПН: Порука бирачима !

 Статистика каже да је просјечна излазност гласача како на локалним тако и на општим изборима често испод 50%.  Дакле, замолио бих вас све да ову задњу седмицу пред изборе, лично и савјесно добро размислите, посавјетујете се са људима из вашег окружења ако је потребно, и да обавезно изађете на изборе користећи своје грађанско право и разумном вољом бирате ваше представнике.

Моја порука, лични позив а уједно и апел свим бирачима, првенствено свим мојим Дервенћанима, да у што већем броју изађу на гласање, да гласају за младе, честите, перпскетивне и политички неоптерећене људе.

С тога, за крај овог разговора, са пуним правом и моралним увјерењем, тражећи вашу подршку позивам вас да повјерите глас кандидатима са листе Народне партије Српске, на којој се налазим и ја, Александар Чолић под редним бројем 4.

ПН

blank