blank

У Средњу школу „Никола Тесла“ допремљена је донација породице и пријатеља Стојнић Мирослава и чланова Борилачког центра „Рентал“ (Rheintal) и Мото-клуба „Tof faher AU“ (Тофф Фахер АУ) из Швајцарске под посредством Загорке Јовић из Теслића.

Захваљујући се за донацију директор Средње школе „Никола Тесла“ Смиља Нишић рекла је да су добили донацију у виду школског намјештаја и лаптопа који ће ученицима омогућити бољи ефикаснији рад унутар школе.

blank

„Добили смо 25 лаптопа и оформили кабинет за економисте, а стигла нам је и донација у виду столова и столица па смо опремили осам учионица. Радимо константно на побољшању услова рада унутар школе. У наредном периоду биће опремљен и кабинет за физиотерапеуте. Имамо кабинет информатике, СТЕМ кабинет и сад кабинет за економисте, имамо кабинет хемије, физике, биологије. Већим дијелом нам је школа опремљена“, каже Нишићева.

Начелник Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишо Дервенић каже да је ово донација од Мирослава Стојнића, његове породице и њихових пријатеља са којима већ 29 година заједно раде и помажу по цијелој РС.

blank
Он је додао да је посредник и први корак начинила пријатељ школе у Обудовцу Загорка Јовић из Теслића која је пријатељ са Стојнићем и донација је стигла преко општине Шамац и разговора између Стојнића и начелника општине Ђорђа Милићевића.

blank

Ученица Средње школе у Шамцу из Модриче Драгана Ђукић каже да ће им ова донација омогућити да се настава боље изводи у кабинету, а и услови у учионицама су побољшани, јер су боље и квалитетније опремљени.

Светлана Павловић

blank