„ГАСТРО-ФЕСТ“ У БРОДУ ОКУПИО 147 ЕКИПА

0
104
blank
blank

Побједник Гастро феста, који је одржан другог дана 10. Сајма привреде, пољопривреде и туризма у Броду је Удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Корак наде“, друго мјесто освојила је екипа кафе „Амoр“ из Дервенте, а на трећем мјесту је екипа Полицијске управе Добој.

Због великог броја учесника и награђено је више екипа, а награде за освојено четврто мјесто припало је екипи из општине Рековац у Србији, а на петком мјесту је Удружење жена „Ђурђевак“.

blank

Удружења жена, чувара традиције и старих јела од заборава, које су  Гастро фесту потрудиле да украсе трпезе разним слатким и сланим јелима такође су награђене од стране организатора, али свакако највећа награда и похвала је стигла од бројних посјетилаца ове манифестације у Броду, која је окупила не само Брођане већ и друге посјетиоце из других локалних заједница, али и дијаспоре.  

blank

blank

Начелник општине, Зоран Видић, Гастро сусрете је прогласио отвореним, чиме је почела борба за најбољи чорбанац.

Према процјенама организатора и посјетиоца, данас је кроз парк продефиловало преко три хиљаде посјетиоца, а Гaстро сусрети прерасли су у традицију по којој Брод постаје препознатљив,традицију коју треба чувати и његовати, рекао је Зоран Видић, начелник општине Брод.

blank

-Најемотивнији тренутак Гастро сусрета ове године био је када је удружење „Корак наде“ проглашено побједником овогодишњих Гастро сусрета, а да су сусрети све бољи, показује и све већи број учесника сваке године. Надам се да ће и идуће године сусрети бити исти или још бољи. Драго ми је што нам све више долазе гости из других градова и држава што гастро сусретима даје интернационални карактер- рекао је Видић.

blank

Ове године у кувању чорбанца учествовало је 147 екипа из РС, ФБиХ, Словеније, Србије, Хрватске, Мађарске и Пољске.

blank

blank

Најтрадиционалнији штанд имало је Удружења жена “Винска”, најбољи изглед Удружења жена “Домаћице”, а најпосјећенији штанд Удружење ” 4 +”. 

blank

blank

blank

blank

blank

Предсједник СО Брод, Александар Крушкоњић, истакао је да је овогодишњи сајам показао да се у организацији отишло још један корак даље, што показује изузетно велики број окупљених људи на једном мјесту, што је свакако подстрек да се ова манифестација организује и убудуће.

ПН

 

blank