blank

Припаднике Професионалне ватрогасно- спасилачке јединице града Дервента данас је посјетио градоначелник Милорад Симић, а новцима из буџета града опремљена је новим радним одијелима и заштитним униформама, што ће још више омогућити ефикасније интервенције за 14 припадника ове јединице.

blank

Градоначелник Симић рекао је да је ова јединица и до сада извршавала успјешно све задатке у спасавању живота и имовине.

“Опремање јединице један је од озбиљнијих пројекта, а иако је ова јединица и до сада била коректно опремљена и извршавала све задатке, од данас вјерујем да смо по опремљености у самом врху Републике Српске. Нове униформе за читав тим ватрогасаца и набавка додатне опреме која је била неопходна у интервенцијама чини искорак у спасавању људи и имовине и вјетар у леђа овој јединици“, у изјави новинарима рекао је Симић.

Старјешина Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Славен Пијетловић захвалио се Градској управи за подршку, оцијенивши да је ова јединица тренутно једина у Српској која посједује заштитне униформе попут ових које су набавили.

blank

„Вјерујем да је у Републици Српској само наша јединица опремљена новим униформама. Поред тога, добили смо радне униформе за сваког нашег ватрогасца, изолационе апарате и осталу опрему која нам је неопходна за рад“, рекао је Пијетловић.

Он је додао да нове униформе пружају бољу заштиту приликом пожара и других интервенција, што је свакако на првом мјесту.

ПН

blank