blank

Српско просвјетно и културно друштво /СПKД/ “Просвјета” из Дервенте данас је прославило крсну славу – Светог Саву.

Предсједник Градског одбора “Просвјета” у Дервенти свештеник Далибор Ђекић рекао је да је то друштво у овој години успјело да реализују неке значајне пројекте и пожелио да то и убудуће чине.

blank

Он је навео да се крсна слава ове године прославља скромније него претходних, у складу са епидемиолошким мјерама и захвалио свима који су присуствовали славском обреду и који су увијек уз “Просвјету”.

blank

“Извршили смо славски обред уз присуство људи који су увијек уз Просвјету, да их поздравимо и захвалимо, да се захвалимо Светоме Сави за протеклу годину и ако Бог да догодине опет реализујемо неке пројекте и прослављамо нашу крсну славу“, у изјави новинарима рекао је Ђекић.

Он наводи да су успјели већу овој години да реализују неке пројекте.

“Задовољни смо. Надам се када стану ове мјере да ће бити простора за још више пројеката и организације догађаја”, додао је Ђекић.

blank

Славски обред обавио је Архимандрит Симеун Обреновић, игуман манастира Бишња, који је ломљење славског колача обавио са подпредсједником “Просвјете” Милорадом  Ђурђевићем.

Славској свечаности присуствовао је и градоначелник Дервенте Милорад Симић и његов замјеник Синиша Јефтић и остали гости, који су протекле године подржавали рад “Просвјете” у Дервенти.

Градоначелник Симић честитао је славу друштву, истакавши да “Просвјета” има значајну улогу и пожелио руководству и члановима да дуго година славе.

blank

Посавске новости 

blank