“ДЕСЕТИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА БРОД 2023” ПОЧИЊЕ У ПЕТАК

0
99
blank
blank

ЈУ „Туристичка организација Општине Брод“ Брод и Општина Брод организују деcети „Сајам привреде, пољопривреде и туризма Брод 2023“, а чије свечано отварање је у петак. 

-Сајам је изложбено-продајног карактера и одржаће се 1. и 2. септембра, у великој дворани Спортско-културног центра у Броду. Посјетиоци ће ове године моћи да погледају изложбене штандове више од 150 излагача. Радно вријеме сајма је од  10.00 до 20.00 часова- потврдили су организатори. 

У свечаном програму отварања јубиларног десетог Сајма, у петак 1. септембра у 11 часова, испред Спортско-културног центра у Броду учествују виолинисткиња Наталија Тодоровић уз клавирску пратњу Владе Данића и позната бродска културно-умјетничка друштва „Лијешће“ и „Душко Трифуновић“.

blank

Други дан Сајма, 2. септембра планирани су Гастро сусрети са такмичењем у кухању чобанца.

-За ово кулинарско надметање до сриједе 30 августа пријављено је чак 130 котлића. Незаобилазна су и традиоционална јела на штандовима удружења жена цијеле регије. С обзиром на добар одазив претходних година, гости ће и ове године моћи бесплатно да пробају печеног вола. За музику током Гастро сусрета побринуће се талентовани чланови „Школе гитаре“- наводе организатори. 

Такмичење траје од 12 до 17 часова.

Изложена јела удружења жена ће се моћи дегустирати од 14 часова, након што судије прегледају штандове и понуђена јела.

У 18 часова је планирано проглашење побједника за најукуснији чобанац, као и за уређење, посјећеност, разноврсност и традиционалност штандова удружења жена.

ПН

Архивске фотографије из 2022. године 

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

blank