blank

Власт Републике Српске није никада калкулисала у вези са набавком покретне болнице, изјавио је  члан Предсједништва БиХ Милорад Додик након што је Републички штаб за ванредне ситуације дао сагласност за раскидање уговора у вези са набавком покретне болнице јер добављач није испунио своје обавезе.

Додик је истакао да је до прекида уговора дошло због створене атмосфере везане за чињеницу да се нису уважавале веома сложене околности у погледу набавке. Кризни штаб је раскинуо уговор и све ће се вратити у првобитно стање, нагласио је он.

– Видим да опозиција проглашава ту неке своје побједе. Побједе се остварују на изборима, а не у борбама које опозиција измишља и које воде сами са собом. Они покушавају да покажу да је нешто било проблематично, али сав проблем је у чињеници да су процедуре које смо требали спровести код Агенције за лијекове БиХ биле ужасно споре. Опрема се налазила на царинском терминалу у Градишци, али није могла да се оцарини јер је недостајала сагласност коју Агенција за лијекове није била спремна да да. Због такве ситуације одлучено је да се та болница постави и то онај дио који се могао оцаринити без сагласности Агенције за лијекове у нади да ће остатак болнице стићи – рекао је Додик.

Тај остатак болнице, додаје он, већ неколико седмица није стизао, па су морали повући потез раскида уговора.

– У том раскиду уговора нема никакве штете по Републику Српску. Новац који је био уплаћен биће враћен. За даље ћемо разговарати да ли ћемо ту болницу набавити или нећемо, касније у неком периоду. Али, мислим да је коректно да се ова прича стави ад акта. Они који у томе виде нешто славодобитно, то је њихов проблем – истакао је Додик.

 

blank