blank

Светосавска омладинска заједница Брод успјешно је реализовала хуманитарну акцију, а захваљујући прикупљеним средствима, купљена су инвалидска колика са електичним погоном за Брођанку Драгану Кокић-Васић.

Драганино дјетињство из коријена се промијенио у вријеме ратних збивања на овим просторима. Док се безбрижно играла са вршњацима, експолозија заосталог неексплодираног убојитог средства била је кобна по Драгану. Прогнозе љекара нису биле оптимистичне и сматрало се да неће моћи помјерати прсте, а камоли поновно стати на своје ноге.

blank

Снагом вјере и неописивом вољом за животом Драгана је неким чудом поновно проходала, нажалост не као раније. Остале су трајне посљедице, а због отежаног кретања хендикепирана је у обављању свакодневних животних активности.

Драганину животну муку и потребу за инвалидским колицима на електрични погон препознали су у Светосавској омладинској заједници и покренули хуманитарну акцију.

blank

У сарадњи са руководством општине Брод и Црквеном општином Брод, бродски Светосавци су успјешно провели хуманитарну акцију и у вријеме прославе храмовне славе „Покрова Пресвете Богородице“ Драгани уручили инвалидска колица као и једнократну помоћ од 200 КМ, те тако пружили моралну подршку својој суграђанки и олакшали јој свакодневно кретање.   

Д.И./ Радио Брод 

blank