„Дјеца сунца“ организовала хуманитарну акцију

0
76
blank
blank

Удружења грађана Центар за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју “Дјеца сунца” организовало је на градском тргу у Шамцу акцију прикупљања средстава за помоћ њиховом члану Игору Стевићу, којем је мајка недавно изгубила живот у тешкој саобраћајној незгоди.

Предсједник Удружења Тања Нинковић рекла је да су на градском тргу са дјецом из удружења продавали штофове и реслове које им је донирала Зорица Бајић из Дрвара, која сада живи у Шамцу и бави са кројењем и шивењем.

“Њена жеља је да сав приход иде у хуманитарне сврхе, за нашу дјецу. Ми смо одлучили заједно да сав прилог иде у руке Игора Стевића, чија је мајка прољетос трагично настрадала у саобраћајној незгоди”, навела је Нинковићева и додала да продаја иде добро.

blank

Она је рекла да је Игор члан Удружења, али да, нажалост, не долази често у Удружење јер нема превоза.

Нинковићева је подсјетила да у Удружењу има 20 редовних чланова који долазе у радионице и на стручне третмане, а да на шамачком подручју има 57 дјеце и одраслих који имају потешкоће и не могу бити стално са њима.

Она је подсјетила да дјеца у Удружењу имају редовно радионице на различите теме и раде са волонтерима на својој моторици.

Светлана Павловић

blank