blank

Епископ зворничко-тузлански господин Фотије посјетио је јуче, 04. новембра 2021. године, манастире у Архијерејском намјесништву дервентском.

blank

Владика Фотије је у пратњи протојереја-ставрофора Радојице Ћетковића, архијерејског намјесника дерветнског посјетио манастир у Доњем Детлаку. У овај манастир је однедавно пристигло ново сестринство у лику монахиње Герасиме (Тинтор), са којом је Преосвећени обишао радове на реновирању објекта који је тренутно у функцији манастирског конака.

blank

У наставку дана, настојатељ манастира у Ритешићу, игуман Исаија, упознао је Епископа са радовима на изградњи манастирске Капеле светог Серафима Саровског при манастиру.

Поред тога Владика се упознао и са радовима на унутрашњем уређењу главног манастирског храма посвећеног блаженој Матрони Московској.

blank

Тренутно су у главној цркви завршени подови као донација руског Фонда за подршку хришћанској култури и насљеђу чији су представници, заједно са делегацијом Московског архитектонског института, раније ове године, били на пријему код Епископа Фотија у сједишту Епархије у Бијељини гдје је договорена и благословена сарадња на овом пројекту.

Након посјете Ритешићу, Епископ је посјетио Манастир Свете Тројице у Подновљу и упознао се радовима који се изводе у овој светињи а надгледа их настојатељ ове обитељи, игуман Павле. Преосвећени владика је благословио будуће радове и дао неопходне савјете и упутства.

Izvor: Епархија зворничко – тузланска

 

blank