Завршена изградња бунара у МЗ Дуго Поље

0
43
blank
blank

У општини Модрича је у току имплементација пројекта „Радови на изградњи  бунара и уређењу Дома културе у мјесној заједници Дуго Поље“ који се реализује у оквиру пројекта „Јачање улоге МЗ у Босни и Херцеговини (БиХ)“. Укупна вриједност пројекта је 43.200 КМ (без ПДВ-а), од чега UNDP финансира 27.000,00 КМ, а остатак је обезбјеђен из буџета Општине Модрича.

blank

Технички пријем радова дијела пројекта који се односи на изградњу бунара са одговарајућом пумпом у наведеној мјесној заједници завршен је 30. новембра ове године, док ће до краја године бити замијењена и столарија на објекту Друштвеног дома у Дугом Пољу.

Захваљујући овом пројекту, који се суфинансира средствима Општине Модрича, од 2021. године до данас урађена је санација објеката друштвених домова у мјесним заједницама Скугрић, Дуго Поље, Модрича 5 и Милошевац, изграђен потпорни зид на стадиону у Таревцима, саниране просторије Друштвеног центра и набављена ИТ опрема за неколико канцеларија мјесних заједница. За наведене активности обезбијеђено је око 300.000 КМ.

blank

 

„Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ заједнички финанцирају Влада Швицарске и Шведска, а проводи га Развојни програм Уједињених нација у БиХ (UNDP у БиХ).

Извор: Општина Модрича 

blank