Завршена изградња водоводне мреже у Крушковом Пољу

0
203
blank
blank

У мјесној заједници Крушково Поље завршена је изградња водоводне мреже у дужини око 14 км, чиме је за 125 домаћинстава обезбјеђена здрава и питка вода. Радови су финансирани средствима Општине и грађана ове мјесне заједнице уз ангажман КП “Водовод и канализација” као извођача радова. Укупна вриједност радова износи 320.000 КМ, од чега су мјештани издвојили 130.000 КМ, а други дио је финансиран средствима из буџета Општине Шамац.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић који је свечано пустио у рад водоводну мрежу каже да су радови завршени у рекордном времену напомињући да су недавно завршени радови на водоводној мрежи у укупној дужини око 13 км у мјесним заједницама Ново Село и Засавица на коју је прикључено око 150 домаћинстава, а данас започињу радови у мјесној заједници Лугови чиме ће до краја године бити 400 нових прикључака на водоводну мрежу.

blank

Милићевић се захвалио мјештанима Крушковог Поља, али и радницима КП “Водовод и Канализација” без којих неби могли реализовати ову активност, јер је цијена воде ниска имајући у виду сва поскупљења у протеклом времену.

“Кроз реализацију претходних пројеката нисмо имали подршку виших нивоа власти, која је изостала и када је у питању ова мјесна заједница. Током 2023. године општина Шамац је у плану из сопствених средстава и уз подршку одређених међународних институција ићи у проширење водоводне мреже у осталим мјесним заједницама према Горњој Слатини и шире, јер циљ нам је да сваки грађаним општине Шамац у 21. вијеку добије воду”, каже Милићевић.

Петар Вајић предсједник Савјета Мјесне заједнице Крушково Поље захвалио се општини Шамац и КП “Водовод и Канализација” за сав труд и рад  који су уложили  јер су 125 домаћинстава прикључили на градску водоводну мрежу.

blank

“Ова активност је значајна активност поготово што је на овом подручју све више људи остаје без питке воде у својим бунарима и ово је рјешење које ће надживјети нас и остати нашим потомцима”, каже Вајић.

Директор предузећа КП “Водовод и Канализација” Михајло Ђурђевић каже да је поносан што је огроман посао завршен.

“Положено је 14 километара и 200 метара водоводне мреже, а у тих 14.200 метара стоји 67 кубика воде под притиском 3,8 бара. Ову водоводну мрежу ми можемо напојити или из Шамца или са артершког бунара у Крушковом Пољу, или из неког трећег, али мрежа је капитал. Ова мрежа ће надживјети све нас. Овдје су два мјесеца радили радници нашег предузећа и ми фактуру ником нисмо испоставили и то је наш допринос овој Мјесној заједници и овом нашем народу”, каже Ђурђевић.

Светлана Павловић

blank