ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ЛУГОВИМА

0
123
blank
blank

Изградњом водоводне мреже у дужини од 9,2 KM, је званично за више од 100 домаћинстава мјесне заједнице Лугови обезбјеђена здрава и питка вода.

Вриједност радова који су трајали два мјесеца износи 200.000 КМ од чега je 120.000 КМ обезбједила општина Шамац из буџета, а 80.000 КМ мјештани Лугова уз ангажман КП “Водовод и Канализација“ А.Д. Шамац као извођача радова.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић истакао је да су у претходном периоду завршени  радови на водоводној мрежи у укупној дужини око 27 KM на коју је прикључено око 275 домаћинстава у мјесним заједницама Ново Село 2, Засавица и Крушково Поље.

blank

“Ми смо се Стратегијом опредијелили да ове и наредне године покријемо највећи дио општине водоводном мрежом, а највећи дио послова одрадило је наше предузеће „Водовод и канализација“ властитим средствима”, рекао је Милићевић.

Он је додао да је за 2023. годину општина Шамац планирала из сопствених средстава и уз подршку одређених међународних институција ићи у проширење водоводне мреже у осталим мјесним заједницама према Горњој Слатини и шире, јер циљ је да сваки грађанин општине Шамац добије воду за пиће.

Михајло Ђурђевић, директор КП “Водовод и канализација” које је изводило радове, рекао је да је за два мјесеца успјешно завршен посао, те да је водоводна мрежа таквог квалитета да може трајати 100 година.

blank

“Поносан сам на раднике предузећа на чијем сам челу. Овдје су два мјесеца радили радници нашег предузећа и ми фактуру ником нисмо испоставили и то је наш допринос овој мјесној заједници и народу”, рекао је Ђурђевић.
Он је додао да је у Луговима 2018. године саграђен артешки бунар који је служио мјештанима.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Лугови, Спасо Лазић захвалио је свима који су учествовали у овом пројекту, те додао да је ово значајан дан за све мјештане ове мјесне заједнице.

Светлана Павловић

blank