ЗАВРШЕН ТУРНИР У ОДБОЈЦИ НА ПИЈЕСКУ „МОДРИЧА 2024“

0
10
blank
blank

У организацији ОК „Модрича Новопром“, одржан је дводневни Турнир у одбојци на пијеску „Модрича 2024“.  Учешће су узеле 23 екипе из Србије, Хрватске и БиХ, 13 у мушкој и 10 у женској конкуренцији. Побједници турнира у мушкој конкуренцији су тандем Стевић-Илић из Великог Градишта, а у женској екипа Радишковић-Шарић из Добоја и Београда. Илић и Радишковић су одбранили прошлогодишње титуле побједника иако су имали нове саиграче.

Екипа из Великог Градишта у финалу је са 2:0 савладала Лабоду и Павичевића из Новог Сада и Ријеке, док је трећепласирана екипа у мушкој конкуренцији Трифуновић-Николић. Никола Илић и Лазар Стевић су истакли да су задовољни својом игром коју су приказали, те су упутили честитке организаторима турнира уз захвалност публици на подршци.

 blank

Радишковић-Шкарић су савладале противнице из Бања Луке Вујнић-Шакотић тезултатом 2:1, а новосадски пар Симовски-Јосић заузео је треће мјесто. Анђелка Радишковић се захвалила организаторима на изузетно добро организованом турниру, који је отворио овогодишњу сезону турнира у одбојци на пијеску у БиХ, те обећала да ће и наредне године доћи у Модричу. Њен саиграч Нина Шкарић је истакла да су до сада биле противнице на терену и да су први пут играле заједно, али да су оствариле свој циљ.

Наградни фонд износио је 3.400 КМ и то 1.000 КМ за првопласиране, 500 КМ за другопласиране и 200 КМ за трећепласиране екипе. Награде су уручили Новак Илић, предсједник ОК „Модрича Новопром“ у име организатора турнира и замјеник начелника општине Модрича Тамара Евђић у име покровитеља. Илић је у изјави новинарима подсјетио да је ово трећи турнир који се игра на постављеном терену иза Српског културног центра, те изразио своје задовољство приказаном игром и учешћем такмичара из региона.

blank

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић је честитао побједницима и додао да је изузетан одзив екипа и публике на турниру обавеза да се његова организација настави и у наредном периоду са тенденцијом да буде још бољи из године у годину.

Извор: Општина Модрича 

blank