blank

Полицијска управa Добој је током претходног викенда реализовала  регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу алкохолисаности свих учесника у саобраћају и управљања возилом под дејством опојних дрога или психоактивних супстанци.

 Током спровођења акције контролисана су 582 учесника у саобраћају од којих је  544 алкотестирано. Због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја је искључено 77  возача, од којих је 12 лишено слободе.

Током провођења наведене акције евидентирани су и други прекршаји: 209 прекршаја евидентираних мобилним радарским системима и уређајима за мјерење брзине кретања моторних возила у покрету, 25 прекршаја некориштења безбједносног појаса, шест  прекршаја некориштења сигурносне сједалице за дјецу, 23 прекршаја техничке неисправности, седам прекршаја које су починили возачи мопеда, мотоцикла и бицикла, три прекршаја управљања возилом прије стицања права на управљање и један прекршај управљања са нерегистрованим возилом.  

Полицијска управа Добој апелује на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Полицијски службеници наше Управе током мјесеца јула и августа проводе кампању #101 живот коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске са циљем смањења броја погинулих на путевима.

ПУ Добој

blank