blank

Полицијска управa Добој је током претходног викенда реализовала  регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу  брзине крeтања моторних возила, контролу  алкохолисаности свих учесника у саобраћају и управљања возилом под дејством опојних дрога или психоактивних супстанци.

 Током спровођења акције контролисано је 727 учесника у саобраћају од којих је  686 алкотестирано. Због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја је искључен 91  возач од којих је 15 лишено слободе.

Током провођења наведене акције евидентирани су и други прекршаји: 239 прекршаја евидентираних мобилним радарским системима и уређајима за мјерење брзине кретања моторних возила у покрету, 25 прекршаја некориштења безбједносног појаса, шест  прекршаја некориштења сигурносне сједалице за дјецу, 33 прекршаја техничке неисправности, два прекршаја које су починили возачи мопеда, мотоцикла и бицикла,  пет евидентираних прекршаја управљања возилом прије стицања права на управљање, три евидентирана прекршаја управљања нерегистрованим возилом и 68 осталих прекршаја.

Полицијска управа Добој апелује на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Напомињено да полицијски службеници наше Управе током мјесеца јула и августа проводе кампању #101 живот коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, а све у циљу како би стање  у области безбједности саобраћаја подигли на што виши ниво.

ПУ Добој

blank