blank

За изградњу крова на новоизграђеном објекту Фудбалског клуба „Текстилац“ из буџета града биће издвојено 40.000 КМ.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговор о изградњи са предузећем „Ехта – Р“ из Дервенте.

“Прије десет година на стадиону је био само травнати терен, а данас у том комплексу имамо шта видјети. Терен са вјештачком травом који је изграђен прије неколико година заједничким снагама Владе Републике Српске  и локалне управе, један је од најбољих терена у Републици Српској. Прошле године у трибине је уложено око 110.000 марака и овим радовима које смо данас уговорили тај пројекат бити завршен“, у изјави новинарима рекао  је Симић.

 Према његовим ријечима за спорт се из градске касе издваја око пола милиона марака, а да ФК“ Текстилац“ се распореди 140.000 КМ.

„Сигурно је да је потребно више, али ако узмемо у обзир колики је наш буџет, онда је то засигурно солидно издвајање“,  каже Симић.

blank
Детаљ са потписивања уговора

Кооординатор Омладинског погона клуба Текстилац Дејан Плиснић каже да прије деценију поред самог терена није било ни пола данашње инфраструктуре.

“Клуб има око 180 чланова у Омладинском погону и 20 сениора и овај пројекат је од великог значаја. Прије десетак година на стадиону смо имали обични травнати терен без остале инфраструктуре, а данас имамо трибине, терен са вјештачком травом и то је залог за будућност, и наша дјеца имају много боље услове за бављење спортом“, рекао је Плиснић.

Он додаје да се управе клува мијењау, али да локална заједница у континуитету улаже у „Текстилац“ и захвалио се на подршци.

blank
Ћустић и градоначелник Симић

Власник  и директор предузећа „Ехта-Р“ Драгољуб Ћустић који је са градоначелником потписао уговор рекао је да је рок за завршетак радова два мјесеца.

“Вјерујем да ће све бити завршено и прије предвиђеног рока. Након разраде техничке документације идемо одмах са радовима “, рекао је Ћустић.

Фудбалски клуб „Текстилац“ такмичи се у Првој лиги Републике Српске, а селекције Омладинског погона дио су такмичења на нивоу Републике Српске и БиХ.

ПН

blank