blank

На подручју Полицијске управе Добој  у периоду од 20. до 23.01.2022. године, реализована је републичка акција  са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова.  

Током акције због алкохолисаности санкционисано је укупно 79 учесника у саобраћају од којих је 14 лишено слободе. Од наведеног броја лица лишених слободе, код 12 лица је утврђено присуство алкохола у организму од преко 1,5 g/kg док су два лица одбила да се подвргну алкотестирању.  Три возача су одбила да се подвргну тестирању на присуство опојних дрога у организму и исти су санкционисани.

 Током спровођења наведене акције 21.01.2022. године, око 06,30 часова, на магистралном путу М1-105, у мјесту Дуго Поље, подручје општине Модрича, догодила се саобраћајна незгода у којој је смртно страдао пјешак. Код возача путничког аутомобила марке „Audi” је утврђено присуство алкохола у организму од 0,59 g/kg.

Полицијска управа Добој апелује на возаче моторних возила да ради личне и безбједности других учесника у саобраћају  не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да брзину кретања возила прилагоде условима, стању пута и временским приликима, уз обавезно посједовање зимске опреме.

ПУ Добој

blank