blank

Полицијска управa Добој је у периоду од 06. до 09.08.2021. године, реализовала  републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају, а наведене активности организоване у склопу кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом  „Вози опрезно путуј безбједно“.

 За четири дана укупно је контролисано 2.405 учесника у саобраћају од којих је 2.114 алкотестирано. Због утврђеног присуства алкохола у организму санксионисана су 134 возача, од тога код шест возача је утврђено присуство алкохола у организму од 0, 01 до 0, 30 g/kg, код 73 возача је утврђено присуство алкохола у организму од 0,31 до 0, 80 g/kg а код 40 возача је утврђено присуство алкохола у организму од 0, 81 до 1, 50 g/kg. Код десет возача је утврђено присуство алкохола у организму од преко 1, 51  g/kg а код пет возача је утврђено присуство алкохола у организму од преко 2, 00 g/kg и наведена лица су лишена слободе до отрежњења (15).

Седам возача је одбило да се подвргне тестирању на присуство опојних дрога у организму и исти су санкционисани.

У контролама које су организоване посредством пунктова, контролисана су сва евентуална кршења законских одредби, остварујући вид контроле тзв. лијевак, а по принципу нулте толеранције.

Током наведена четири дана издато је и 115 прекршајних налога због некориштења безбједносног појаса током вожње, 91 због непрописног превожења дјеце и некориштења ауто-сједалице, 9 возача је санкционисано због управања возилом прије стицања права на управљање и др.

Полицијска управа Добој апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

ПУ Добој

 

blank