blank

Полицијска управa Добој је током претходног викенда реализовала  регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу алкохолисаности свих учесника у саобраћају и управљања возилом под дејством опојних дрога или психоактивних супстанци.

 Током спровођења акције контролисано је 445 учесника у саобраћају од којих је  405 алкотестирано. Због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја је искључено 67  возача од којих је шест лишено слободе.

Током провођења наведене акције евидентирани су и други прекршаји: 209 прекршаја евидентираних мобилним радарским системима и уређајима за мјерење брзине кретања моторних возила у покрету, 26 прекршаја некориштења безбједносног појаса, један  прекршај некориштења сигурносне сједалице за дјецу, 17 прекршаја техничке неисправности, два прекршаја које су починили возачи мопеда, мотоцикла и бицикла и два  прекршаја непрописног претицања.

Полицијска управа Добој апелује на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

ПУ Добој 

blank