„ЗИМЗОБРОД“ ДО 5. ЈАНУАРА У БРОДУ

0
179
blank
blank

У Градском парку у Броду отворен је  “ЗимзоБрод”, који ће посјетиоцима до 5. јануара понудити бројне садржаје, од богате гастро понуде, концерата, клизалишта до прославе дјечије Нове године, која је и централни догађај манифестације.

Начелник Брода, Зоран Видић, рекао је да је циљ манифестације, која се организује другу годину за редом, да употпуни празничну атмосферу, садржајима оплемени зиму и празнично вријеме у овој локалној заједници.

-Намјера нам је да пратимо трендове из окружења, обогатимо зимске садржаје и понудимо нешто ново суграђанима, посебно дјеци и младима. У јануару имамо доста празника и повода за славља и дружења, а круна низа тих догађаја је Поноћни турнир крајем јануара. Цијели тај свечарски спектар отварамо „ЗимзоБродом“, намјењеним првенствено најмлађим суграђанима-, рекао је Видић.

blank

Он је изразио задовољство што је Брод започео са одржавањем манифестације која има позитиван одјек међу Брођанима и гостима.

 -Вјерујем да ће и овогодишњи „ЗимзоБрод“ приуштити радост и забаву за све суграђане, наше грађане из дијаспоре који у ово вријеме у великом броју бораве у Броду и драге нам госте из других општина, да се на једном мјесту дружимо, разговарамо и подијелимо радост празника који су пред нама-, додао је Видић.

У Туристичкој организацији општине Брод, која је носилац организације, истичу да су прошле године утврдили концепт манифестације који намјеравају дограђивати из године у годину.

blank

Директор локалне Туристичке организације, Горан Вукојевић, увјерен је да ће овогодишњи „ЗимзоБрод“ испунити утврђене стандарде и оправдати постојање.

Сви су добродошли! Посјетиоци могу уживати у забавним садржајима, гастрономској понуди, клизалишту, а у постављеним кућицама у понуди су сувенири и домаћи производи. Сваког дана одржавања манифестације осигурали смо и мноштво културно-забавног програма, од наступа афирмисаних рок бедова, тамбураша, бродских културно-умјетничких друштава, малишана из вртића, школа, удружења Љубитељи школе гитаре. За сваког по нешто -, истакао је Вукојевић.

blank

На поставеним темељима дограђиваћемо манифестацију, каже Вукојевић и додаје да „ЗимзоБрод“ постаје дио примамљиве туристичке понуде ове општине, а централни догађај је прослава дјечије Нове године, на чему се и развио „ЗимзоБрод“.

-Прослава дјечије Нове године планирана је за  30. децембар у вечерњим часовима. Уприличићемо подијелу пакетића, дочек дједа мраза, позоришну представу, ватромет. Вјерујемо у завидан одзив малишана, њихових родитеља, бака и дека и добру забаву -, додао је он, те напоменуо да је радно вријеме „ЗимзоБрода“ од 17 до 23 часа.

Друго издање бродског „ЗимзоБрода“, који ће се одржати од 27. децембра ове до 5. јануара идуће године, концертом су отворили чланови оркестра хармоника „Алекса Шантић“ из истоимене основне школе из Угљевика.

 

Д.И. / Фото: Туристичка организација Брод

blank