Зимска служба спремно дочекује зиму и сњежне падавине

0
87
blank
blank

Зимска служба јавног предузећа „Слободна зона“ д.о.о. Шамац спремна је за зиму и сњежне падавине, припремљена је неопходна механизација и потребни материјал за несметано одвијање саобраћаја током зиме. На лагеру има седам тона индустријске соли за посипање и 15 м3 абразивног материјала.

blank

Према ријечима Саве Вуковића, руководиоца послова комуналне дјелатности ЈП „Слободна зона“  на основу уговора са Општином Шамац је преузела обавезу одржавања путева на подручју општине.

Он је додао да су извршили пробни рад комплетне зимске опреме, те уколико буде потребно додатног материјала биће одмах обезбјеђен.

„У случају интензивних падавина у контакту смо са Водопривредним предузећем „Ушће Босне“ које има додатне количине посипног материјала. Обезбиједили смо довољан број људи за одржавање улица у граду. У градском подручју је за одржавање предвиђен трактор, грталица и расипач предузећа „Слободне зоне“, а на сеоским подручјима смо активирали 12 трактора у мјесним заједницама са грталицама као и расипач који је носивости двије тоне у случају јачих падавина да можемо стићи посути путеве и по мјесним заједницама“, каже Вуковић.

Он је додао да ако дође до интензивнијих падавина припремљен је и УЛТ камион предузећа ДОО „Дуле“ Писари.

„У контакту са Домом здравља Шамац имамо списак лица којима је потребна помоћ у случају дијализе, тежих болести. Прво се рашчићавају путеви код тих лица и приоритетни путни правци, а тек у случају јачих падавина иде се у расчишћавње свих улица и сокака на цијелом подручју општине“, наглашава Вуковић.

blank

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Обудовац Драган Митровић каже да су и ове, као и претходних неколико година у сарадњи са предузећем „Слободна зона“ организовали зимску службу на подручју мјесне заједнице Обудовац.

„ЈП „Слободна зона“ нам је додијелила грталицу, уколико дође до сњежних падавина првенствено се иде по листи приоритета, центар села, школе, око цркве, гдје су амбуланте и остало по приоритетима, остали путни правци и сокаци који се налазе у селу“, каже Митровић.

Светлана Павловић

blank