„Зимска чаролија на ушћу“ поново у нашем граду од 24. децембра

0
83
blank
blank

Програмом манифестације „Зимска чаролија на ушћу“ за наше грађане већ седму годину заредом предвиђен је богат културно-забавни програм, који започиње отварањем манифестације 24. децембра 2023. године а исти се завршава 4. јануара 2024. године „Гастро сусретима“. Организатор „Зимске чаролије на ушћу“ је општина Шамац у сарадњи са „Центром за културу“.

Своје учешће у наведеном програму узеће обданиште „Радост“, ученици основних школа, културно – умјетничка друштва, удружења грађана, „Лапсус бенд“, позориште „Маслачак“ из Бијељине, бенд „Суперменси“, „Трио бенд“, тамбураши и многи други.

У сусрет празницима и наведеној манифестацији улице нашег града су већ свечано окићене, а ових дана ће бити постављене на трг дрвене кућице и штандови на којима ће бити изложени различити садржаји изложбено-продајног карактера, од сувенира, домаћих производа, рукотворина. Поред тога наши грађани ће уз богат програм имати прилику да се окријепе и уживају у угоститељској понуди.

blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, рекао је новинарима да је манифестација организована уз заједничку сарадњу Општине Шамац са нашим привредницима и спонзорима у жељи да грађанима и ове године омогућимо да у празничним данима уживају са својим најмилијима на нашем тргу, те је посебну захвалност упутио свим привредницима и спонзорима који су дали свој допринос.

Милићевић је позвао све становнике општине Шамац, све људе добре воље да се придруже и заједно новогодишње и божићне празнике дочекају на тргу у Шамцу.

Директор Центра за културу Миланка Благојевић рекла је новинарима да свако вече у склопу „Зимске чаролије на Ушћу“ имају организован програм  у сарадњи са удружењима са општине Шамац, са културно умјетничким друштвима, обдаништем „Радост“ из Шамца и Обудовца као и основним школама из Шамца.

blank

Она је подсјетила да се 29. децембра традиционално обиљежава Дјечија Нова година која се сваке године организује у сарадњи са Мото клубом „Викинг“. Уз припремљен наступ од стране наших моториста, који на мотору довозе Дједа мраза на трг у склопу којег ће бити подјељени новогодишњи пакетићи за сву дјецу, програм ће додатно испунити својом представом и позориште „Маслачак“ из Бијељине.

„Међународну Нову годину организујемо уз ватромет и музику уживо. Од прошле године смо увели и манифестације у сусрет Божићу те је програмом предвиђена 3. јануара дјечија представа у Обудовцу у Дому културе „Милан Јелић“ док ће 4. јануара на градском тргу бити организовани „Гастро сусрети“ уз тамбураше чиме ће ова седма по реду манифестација бити завршена.“, каже Благојевићева.

Светлана Павловић

blank