blank

Полицијски службеници Полицијске управе Добој заједно са припадицима Управе криминалистичке полиције, Управе за борбу против тероризма и екстремизма, Јединице жандармерије Полицијске управе Добој и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске, 29/30.03.2022. године, на подрују Добоја, Теслића, Модриче и Брода извршили претресе укупно на осам локација којим је обухваћено седам лица од којих је пет лишено слободе.

blank
 

Овом приликом лишена су слободе лица иницијала Р.К. из Теслића,  лица иницијала С.С., Г.М.  и Б.М., сви са подручја града Добоја и лице иницијала С.В. из Модриче  над којима је криминалистичка обрада у току, а у циљу расвјетљавања кривичних дјела „Угрожавање сигурности“, „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“  „Изазивање опште опасности“, „Оштећење и одузимање туђе ствари“,и  „Фалсификовање исправе“.

На основу наредбе за претресање надлежних судова извршени су наведени претреси приликом чега је пронађена и одузета одређена количина опојне дроге, прецизна вага, мобилни телефони, ручна бомба, детонаторске каписле, фалсификовани документи и други предмети.

blank

blank
 

Такође седам лица је позвано у службене просторије ради обављања информативних разговора и прикупљања обавјештења у вези извршених кривичних дјела.

Рад по наведеном је у току.

ПУ Добој

blank