blank

У Крушковом Пољу у току је изградња примарне и секундарне водоводне мреже укупне дужине 15 километара, а вриједност инвестиције је око 300.000 КМ, речено је у комуналном предузећу “Водовод и канализација”.

Радове заједнички финансира 120 домаћинстава са по 1.100 КМ, а остатак општина Шамац, навели су из тог предузећа и прецизирали да се завршетак радова очекује крајем јула.

blank

Директор Комуналног предузећа “Водовод и канализација” Михајло Ђурђевић рекао је да се ускоро очекује прикључење домаћинстава на секундарну водоводну мрежу.

Он је подсјетио да је прошле године заједничким финансирањем општине Шамац и мјештана изграђена водоводна мрежа у Новом Селу 2, затим у Засавици и сада у Крушковом Пољу, а потом слиједе радови у мјесној заједници Лугови.

blank

Ђурђевић је напоменуо да на шамачком подручју имају укупно 2.500, а до краја године имаће око 2.800 прикључака.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Крушково Поље Петар Вајић рекао је да је ово велики корак за њихову мјесну заједницу гдје често нестаје питке текуће воде.

“Важно је да имамо воду из градског водовода која је хигијенски и технички исправна, која не нестаје. Сами не бисмо могли ништа урадити без општине Шамац и зато смо им веома захвални”, навео је Вајић.

Становници Крушковог Поља Драган Пејић и Госпа Лазендић истакли су да су до сада користили хидрофор, али због бојазни од нестанка воде прикључују се на градску водоводну мрежу, те подржавају сваку акцију коју општина и мјештани заједно покрену, јер доноси добро становницима.

Светлана Павловић

blank