ИЗГРАДЊА НОВЕ ОГРАДЕ И ФАСАДИРАЊЕ ЗВОНИКА СПОМЕН ХРАМА У СИЈЕКОВЦУ

0
64
blank
blank

Радови уређења Спомен цркве Свете великомученице Марине, чији се завршетак очекује до краја године, подразумијевају изградњу нових 100 метара ограде и фасадирање звоника.

Према ријечима протојереја-ставрофора Жељка Теофиловића, стара ограда је због бројних оштећења и ризика од урушавања уклоњена.

blank

-Урађен је ископ, армирање и бетонирање темеља ограде. Чим временске прилике дозволе радови ће се наставити бетонирањем надземног дијела, а потом и постављање капија и кованих елемената ограде. Осим главне капије предвиђен је и улаз у порту храма са сјеверне стране, односно насупрот зграде просторија фудбалског клуба ,- навео је Теофиловић.

Истиче да је у плану наставак уређење порте храма, односно асфалтирање стаза и хортикултурно уређење дворишта у коме су налази Спомен крст подигнут у знак сјећања на страдале Србе из овог села 1992. године.

blank

-Радови у вриједности 30.000 КМ финансирају се средствима Кабинета предсједника Републике Српске, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и општине Брод -, истакао је Теофиловић.

Значајну подршку реализацији пројекта пружила је и општинска Борачка организација, а радове изводи бродска фирма „Ентеријер Веселиновић“.

Извор: Радио Брод 

blank