blank

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама извршеним у протеклих седам дана субјектима изрекли казне у износу од 249.000 КМ, док је за два објекта изречена мјера привремене забране рада.

Републички инспектори су протекле седмице извршили 1.446 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије. У 136 случајева субјекти су затечени у прекршају.

Имајући у виду тешку епидемиолошку ситуацију, надлежни контролни органи настављају са интензивним контролама у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено 55.605 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 1.336.200 КМ, док је за 73 објекта изречена мјера привремене забране рада.

Позивамо привредне субјекте да остану одговорни у поштовању превентивних мјера и да се не излажу ризику од кажњавања. Такође, апелујемо на грађане да користе личну заштитину опрему и поштују потребну физичку дистанцу. Наведене мјере представљају минималан и занемарив напора за сваког појединца, а могу дати велики допринос стабилизацији цјелокупне ситуације.

Izvor: www.inspektorat.vladars.net

blank