blank
U Бијељинu, чија ће физикална рехабилитација трајати 10 дана, поред представника општине Брод, испраћају корисника су присуствовали и представници Борачке организације.
 
Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Пројектом бањске рехабилитације РВИ и ППБ за 2020. годину, предвидјело је упућивање 574 лица на нивоу Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе. Према распоредном налогу Министарства, општина Брод упућује 5 лица у бању, од којих су 3 ППБ и 2 РВИ. Трошкове бањске рехабилитације сноси Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, а трошкове превоза до бање и повратка, финансира општина Брод.
Борачка организација, као и сваке године, упутила је иницијативу општини Брод за бањско лијечење на општинском нивоу.
 
blank
 
У 2020.години, осим пројекта Министарства, бањско лијечење борачких категорија омогућено бањско лијечење и за 63 мајке погинулих бораца и 5 очева погинулих бораца који су једини носиоци породичне инвалиднине, као и за 30 корисника ( 7 ППБ, 10 РВИ и 13 бораца). Свима њима су одобрена новчана средства од по 500,00 КМ на име бањског лијечења.
 
Организовани одлазак у бању ове године је изостао због ситуације изазване вирусом корона.
 
Пројекат бањске рехабилитације РВИ и ППБ од стране Министарства рада и борачко-инвалидске заштитте реализује се од 2006. године, преко општине Брод од 2008.године, а бањско лијечење је користило око 400 корисника из реда борачких категорија.
 
 
Извор: Борачка организација 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
blank