blank

На 11. Међународној кајакашкој регати „Меморијал Стјепан Станић – Брод 2022“, која је вожена данас на стази на ријеци Сави, код кајак-кану клуба Премијум, наступило је 10 клубова из Републике Српске, Федерације БиХ, Брчко Дистрикта и Хрватске са 150 такмичара.

Чланови школе кајака, сениори, јуниори и млађи јуниори, кадети и млађи кадети, у мушкој и женској конкуренцији, возили су 30 трка на такмичарској стази дужине 500 метара у дисциплинама једносјед (К1), двосјед (К2), једноклек (Ц1) и двоклек (Ц2).

blank

У екипној конкуренцији прво мјесто, са 342 освојена бода, заузео је ККК ”Марсониа“ из Славонског Брода. Друга је била екипа ККК “Олимпик“ такође из Славонског Брода са 280 бодова, док је треће мјесто припало екипи „Требишњица“ из Требиња са 145 освојених бодова.

Веслачи ККК “Хариз Суљић“ из Брчког са 113 бодова заузели су четврту позицију, петопласирана је била екипа ККК “Аљмаш“, шесто мјесто припало је ККК “Завеслај“ из Брчког, седми су били такмичари ККК “Маглај“, осма екипа ККК “Ушће“ из Шамца, девето мјесто заузели су веслачи домаћег ККК “Премиум“, док је на последњем мјесту  екипа ККК “Добој-Исток“.

blank

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је ова традиционална Међународна спортска манифестација прилика да се промовише Брод и нагласио да ће локална заједница и у будућем периоду подржавати све активности које за циљ имају промоцију спорта.

Организатори и домаћини регате истакли су задовољство квалитетом утрка али и одазивом такмичара.

blank

 -И овогодишња меморијална регата окупила је бројне младе спортисте из земље и региона и наша жеља је била, а надам се да смо у томе и успјели, да организација буде на највишем нивоу како би ови млади спортисти из Брода понијели најбоље утиске,- нагласио  је предсједник ККК “Премиум“Брод  Хилмија Хоџић који се овом приликом захвалио општини Брод на подршци у организовању ове спортске манифестације.

По завршетку такмичења најуспјешнијим екипама и појединцима уручени су пехари и медаље након чега је за све учеснике уприличен заједнички ручак.    

Б.К./Радио Брод

blank