blank

Манифестација 21. Међународни Илиндански пјеснички сусрети „Прљача 2022“ одржаће се у суботу 6. августа, уз учешће пјесника из Републике Српске и региона, а у организацији Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента.

Из Клуба је саопштено да је конкурс за избор најбоље пјесме  посвећена љепотама вода завршен 10. јула, и да ће након 25. јула бити познати побједници конкурса.

“У току су завршне припреме на организацији традиционалне манифестације у нашем граду, која је препознатљива у региону по својој јединствености и садржајности. Осим најбоље пјесме бира се и побједник у категорији шаљива пјесма о активостима на ријеци и на тему „Укрински водени цвијет“.  У припреми је и заједнички зборник пјесама које су пристигле на конкурс“, наведено је из Клуба.

Манифестација ће бити одржана у просторијама Центра за културу града Дервента са почетком у 11 часова, након чега слиједи посјета ријеци Укрини.

На манифестацији биће промовисан и заједнички зборник пјесама и обављено свечано проглашавање побједника и уручивање награда.

blank

Генерални покровитељ манифестације је град  Дервента- градоначелник Милорад Симић.

 

 

blank