Наставак заједничких пројеката са грађанима

0
92
blank
blank

Заједничким учешћем мјештана, Средишњег уреда за обнову и стамбено збрињавање из Републике Хрватске и Општине Шамац завршени су радови на асфалтирању Жупарић сокака у дужини од 800 метара у мјесној заједници Хрватска Тишина укупне вриједности око 93.000,00 КМ.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић рекла је да је завршен још један пројекат асфалтирања сокака са учешћем грађана у 2023. години.

blank „Закључно са овим сокаком ми смо завршили асфалтирање улица и сокака са учешћем грађана у 2023. години. Укупно је у овој години асфалтирано око два килиометра заједно са учешћем грађана, а вриједност тих пројеката је око 250.000,00 КМ“, каже Михаљчићева.

Она је подсјетила да је поред тога, у току 2023. године у путну инфраструктуру уложено око 550.000 КМ. Завршено је асфалтирање дијела улице у ужем центру града крај кина, дијела локалног пута у Горњој Црквни и асфалтиран дио сокака Вреоца у дужини од 500 метара у мјесној заједници Баткуша, каже Михаљчићева додајући да се у наредној години наставља са радовима који се односе на асфалтирање путева у мјесним заједницама на територији општине Шамац.

blank

Предсједник Савјета мјесне заједнице Хрватска Тишина Илија Жупарић истиче да у Жупарића сокаку живи око 40 становника стално, али да има још лица која раде у иностранству који долазе да проведу празнике у својим кућама, на годишње одморе.

„Овај пут нам значи живот, возили смо старим путем, возила своја оштетили, рупе, сав пут је био никакав. Сада се сви радујемо, посебно стари који возе бицикло“, каже Жупарић.

Становник Жупарића сокака Јања Павић истиче да овдје живи 57 година, те да је ова путна дионица спас за све, јер су старији и могу сигурно да возе бицикло, кола, шетају.

Светлана Павловић

blank