blank

Начелник општине Дервента Милорад Симић уручио је спортску опрему Рукометном клубу Дервента, Омладинском погону Фудбалског клуба „Текстилац“, и основним и средњим школама.

“У терен са вјештачком подлогом уложено је скоро пола милиона марака, али тек када видимо ову дијецу спознамо вриједност урађеног. Велико је задовољство јер смо имали могли да, поред редовних 420.000 КМ које издвајамо за спортске колективе, из буџета издвојимо још 20.000 марака за набавку опреме” у изјави новинарима рекао је Симић.

blank

Рукометни клуб Дервента добио је41 комплет тренерки и два комплета дресова намијењених првом тиму и јуниорима који наступају у Другој лиги Српске.

„Морамо изразити захвалност општини Дервента јер нас је у подржала у намјери да ипак наступимо у Премијер лигу БиХ и испоштовали су све договоре. Успјели смо да формирамо други тим састављен од јуниора, домаћих играча, који ће бити основа нашег тима, поручио је предсједник управе клуба Славен Шмуља.

Омладинском погону ФК Текстилац уручено је 150  дуксева и штуцни са логом клуба, те дио лопти.

“Сада смо употпунили и неопходну опрему, поред одличних услова за рад које имамо на терену са вјештачком подлогом, рекао је координатор Омладинског погона дервентског премијерлигаша Дејан Плиснић.

blank

Директор ОШ “19. Април” Дервента Елвира Миљић каће да свакој школи донација спортске опреме је добродошла и да је од велике помоћи наставницима физичког васпитања.

 

blank