blank

Начелник општине Милорад Симић уручио је јуче средства  Удружењу Рома Дервента  за куповину уџбеника и наставних средстава за ученике основних и средњих школа ромске националности.

Као и претходних година и ове године у буџету општине су обезбијеђена средства за ову намјену у износу од 3.400 конвертибилних марака.

blank

У школској 2020/21.години средства ће добити 31 ученик основних  и 3 ученика средњих школа,који се налазе на списку које је доставило Удружење Рома Дервента.

Предсједник  Удружења Рома Дервента Нихада Ћућић  се захвалила начелнику и локалној управи за сву помоћ која се пружа овом удружењу током године.

„Овом приликом желим да се захвалим начелнику општине Милораду Симићу и његовим сарадницима који нам увијек излазе у сусрет и то већ  11 година колико сарађујемо. Ова помоћ за 34 ученика ромске популације, коју нам општина обезбиједи сваке године, нам много значи. Поред ове помоћи, општина нам финансијски помогне у организацији обиљежавања Ђурђевдана,традиционалног окупљања Рома ,а обезбиједи  и новогодишње пакетиће за нашу дјецу“, истакла је Ћућићева.

 

Извор: derventa.ba

 

blank