blank

Јавна установа Туристичка организација општине општине Брод организатор је бесплатне школе пливања за дјецу, која је данас почела на Градским базенима.

Као и ранијих година са дјецом ради инстуктор Бојан Ристић, професор физичког васпитања.

Ристић каже да је веома важно да дјеца већ од пете године буду укључена у неки од видова пливачке обуке. Истиче да су добробити пливања многобројне.

blank

-Крећемо под претпоставком да су сви полазници школе непливачи. Дјеца су распоређена у двије групе, док ће након 5-6 часова бити разврстани на основу усвојеног знања. Сигуран сам да ћемо и ове године бити успјешни, да ће након обуке полазници стећи изражене кретне вјештине у води и стећи навике исправног понашања на базенима -, рекао је Ристић.

Горан Вукојевић директор Туристичке организације напомиње  да школа пливања омогућава свим полазницима да на здрав, интересантан и стручан начин усвоје основна моторичка знања како би у потпуности овладали пливачким техникама и другим неопходним пливачким елементима који би им у будућности омогућили да се са успјехом баве пливачким спортом.

-Пливање је и ствар опште кулуре, развија моторичке способности, доприноси здравом развоју, а у коначници пливање може и живот спасити. Школа је намјењена дјеци од 5 до 15 година, бесплатна је и вјерујем да ће полазници, у лијепом окужењу и под надзором искусног инструктора , стећи пливачке вјештине у лијепом окужењу -, навео је Вукојевић.

blank

Малишани, њих седамдесетак, респоређени у двије групе, проћи ће двадесеточасовну обуку која ће се спроводити сваког радног дана, ако дозволе временске прилике. 

Д.И/Радио Брод

blank