blank

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је у Дервенти да је очиглeдно да људи који гледају свој интерес и који су преварили грађане трче у власт, а они којима је интерес грађана и интерес Републике Српске изнад свега такви људи напуштају странке власти и долазе у ДНС.

blank

Нешић је данас у Дервенти одржао конференцију за новинаре на којој је учествовао и предсједник Повјереништва ДНС- а у Дервенти Дејан Пјерановић и предсједник локалног парламента Мирко Земуновић, који је данас потписао приступницу ДНС-а.

Нешић се захавлио Земуновићу што је изабрао ДНС.

„Сматрам да се ради о великом човјеку. Сама чињеница да се налази на челу Скупштине града Дервенте говори о његовој људској величини. Честитке и младом Дејану Пјерановићу који се налази на челу повјереништва и који је успио да окупи значајан број људи око ДНС-а“, додао је Нешић.

Он је навео да ово што се  дешава у Дервенти је јасан показатељ да је ДНС  политичка партија која је носилац будућих промјена у Републици Српској, и које ће се сигурно десити 2022. године

“Упутио сам захтјев министру финансије и трезора БиХ Вјекославу Беванди,  односно ургенцију у којој тражим да ми објасни зашто му треба пола године да ми одговори на питање:  Како су утрошена средства од 42 милиона марака, која су намјењена за санирање последница Ковида 19. Пола године је прошло како сам упутио то посланичко питање које је према закону дужан да одговори“, навео је Нешић.

Он је изразио сумњу како су та средства уложена и да се ради о значајним средствима, те да ће  ДНС инсистирати на транспарентности трошења,  посебно у данашње вријеме тешке економске кризе.

blank

Земуновић је на конференцији рекао да је од данас члан ДНС-а.

“Захваљујем се  Нешићу што је дошао и дао ми подршку. Млади Пјерановић се ухватио тешког посла да обнови и рестаурира ову партију која у Дервенти има солидан углед  и на нивоу Републике Српске“, рекао је Земуновић.

Пјерановић је истакао да јепоносан на чињеницу да ДНС сваким даном све  више јача и да  људи примјећују њихове напоре и труд на стварању бољег и успјешнијег друштва , у Дервенти т и Републици Српској.

“Са нама је Мирко Земуновић који је препознао рад  ДНС-а и који је препознао промјене које су потребне да друштво водимо ка бољем и успјешнијем процесу рада. Бићемо једна неоптерећена екипа која ће водити друштво ка позотивним промјенама“, рекао је Пјерановић.

 

blank