Обиљежен Дан Републике Српске

0
68
blank
blank

У организацији општине Модрича, данас, 09. јануара 2024. године обиљежен је 32. рођендан Републике Српске. Испред Споменика борцима за Републику Српску приређен је поетски час, пригодним културно-умјетничким програмом.

Свештеници Српске православне цркве служили су парастос погинулим борцима за Републику Српску, након чега су положени  вијенци и цвијеће.

blank

Вијенац су положили начелник општине Модрича Јовица Радуловић, потпредсједник Скупштине Боса Новаковић, заједно са народним послаником Милком Савић; након чега су по једну ружу положили: представници удружења проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске – Општинске борачке организације, Удружења ветерана и Удружења ратних заробљеника и логораша, те представници институција Републике Српске, општинских јавних установа и предузећа, привредних субјеката, невладиних организација, политичких партија и удружења.

blank

Начелник општине  Јовица Радуловић,  обратио се присутнима, указао на значај данашњег празника, честитао Дан Репубике Српске и рекао: „Модрича не треба да буде заборављена од институција власти Републике Српске, прије свега што је на територији општине Модрича спојен источни и западни дио Републике Српске, уочи Видовдана 1992.године и тада је стечен један од основних услова државности, а то је компактна територија. Данас смо се сјетили стваралаца Републике Српске, див јунака и свих који су животе уткали у њено стварање. Створен је завјет између њих и свих будућих генерација да чувају Републику Српску. Само економски јака Република Српска моћи ће наћи простор у будућим временима. Вјерујем да ћемо путем Светосавља и Православља, нашу Републику Српску градити у будућим временима, те да ће она бити још боља и успјешнија.“

blank

blank

blank

Присутнима се обратио и предсједник Скупштине Општинске борачке организације Жељко Терзић, те изјавио: „Основна порука са данашњег скупа је да смо слободни и да желимо бити слободни, што и свима другима желимо, у окружењу али и у свијету. Српски народ се кроз вијекове бори и истрајава у борби да буде слободан и свој на своме. Туђе не желимо, али ни не дозвољавамо да неко угрожава наше вриједности, домове и будућност.“

blank

Поводом Дана  Републике Српске Атлетско рекреативни клуб Модрича седму годину заредом организовао је трку у дужини од 32 километра, под називом“ Модрича за здравију Српску“.

Извор: Општина Модрича 

blank