blank

Поводом 3. децембра – Међународног дана лица са инвалидитетом Општинска управа Шамац уприличила је пријем за представнике инвалидних организација са којима су разговарали о њиховим проблемима и шта је то што Општинска управа може помоћи и шта је до сада урадила по њиховим захтјевима.

blank

Обраћајући се присутнима предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић је рекао да је Општинска управа Шамац знатно допринијела побољшању положаја ових категорија, те да сваке године кроз разговоре са њима покушају унаприједити њихов статус на овом подручју у складу са могућностима.

„Општинска управа Шамац свакако ће учинити максимум да и у наредном периоду прилагоди и олакша комуникацију и финансирање, неке путне трасе за чланове ових удружења како би њихова инклузија у друштву била што лакша, бржа и безбједнија“, каже Варадиновић.

Он је напоменуо да ће се на сједници Скупштине општине Шамац која ће бити одржана у децембру мјесецу усвојити Буџет општине Шамац за 2023. годину, те да су ту свакако предвиђена и средства за финансирање ових организација.

blank

Ратни војни инвалид из Писара, Синиша Мијанић каже да је веома важно да се и даље настави и обрати пажња са свих нивоа власти у Српској, побољша статус и примања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида који су, поред погинулих бораца изнијели терет борбе за РС.

Андрија Петрић представља 30 слијепих лица из Подружнице слијепих и слабовидих Шамац истиче да је до сада  са Општинском управом била коректна сарадња, јављали су се са захтјевима, али би им много значило када би и они имали грант у Буџету.

“Данас када обиљежавамо наш дан указали смо на проблеме које можемо ријешити у локалној заједници заједно са Општином Шамац, а односе се највише на архитектонске баријере гдје се види помак, урађене су рампе на неким јавним установама, али још недостаје да се ураде прилази на појединим тротоарима како би ми слијепи и инвалиди у колицима имали бољи прилаз”, рекао је Петрић.

Светлана Павловић

blank