blank

Шамачки основци су, на Свјетски дан књиге, посјетили Народну библиотеку Шамац гдје им је указано на важност читања.

„На часу читања ученици су прочитали одломке из својих омиљених књига као што је „Мали Принц“, „Деца Бестрагије“, „Кроз пустињу и прашуму“, „Алхемичар“. На дјечијем одјељењу смо их информисали о фонду књига, те на који начин могу да их позајме“, рекла је директор библиотеке Драгица Боројевић.

blank

Она је додала да са основцима имају добру сарадњу, те да они традиционално на Свјетски дан књиге посјећују ову библиотеку, а циљ је да им се на тај дан укаже на значај дјечије књижевности и љубави према читању уопште, те да им се представе квалитетне књиге едукативног и забавног карактера.

Боројевићева је напоменула да су већина ученика дугогодишњи чланови Народне библиотеке и да је данас било много уписа.

blank

Према њеним ријечима, ове године забиљежено је 360 обновљених уписа на оба одјељења, Библиотека укупно има 22.500 наслова, а 4.800 на дјечијем одјељењу.

Она је подсјетила да је прије три деценије успостављен Свјетски дан књиге, јер је на тај дан 1805. године рођен један од највећих писаца за дјецу Ханс Кристијан Андерсен, писац неких од најљепших бајки за дјецу као што су „Сњежна краљица“, „Ружно паче“, „Мала сирена“ и „Дјевојчица са шибицама“.

Светлана Павловић

blank