blank

У Шамцу је конституисан организациони одбор за обиљежавање четири значајна јубилеја ове године у Обудовцу – 190 година основне школе, 140 година Храма рођења Пресвете Богородице, 120 година Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” и 40 година мушког Одбојкашког клуба “Црвена звијезда”.

blank
Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да ова четири јубилеја имају шири значај за Републику Српску и БиХ.

н је навео да ће пригодан програм почети у јулу низом манифестација које ће организовати Одбојкашки клуб “Црвена звијезда”, а завршница ће бити у септембру када ће у порти цркве Успења Пресвете Богородице у Обудовцу бити одржан културно-умјетнички програм.

Милићевић је рекао да је финансијска подршка општине неупитна, позвао све привреднике са шамачког подручја да помогну обиљежавању ових врло значајних јубилеја, те напоменуо да ће за мјесец дана имати поново састанак организационог одбора.

Старјешина Храма рођења Пресвете Богородице у Обудовцу протојереј ставрофор Драган Тодоровић рекао је да ће централна манифестација поводом прославе 140 година постојања овог храма бити организована 20. септембра уочи храмовне славе.

„Ми ћемо 20. септембра у 17 часова одржати празнично архијерејско вече, у наставку културни програм, а након тога биће трпеза љубави и вечера за све присутне. Позивам све вјернике и све људе добре воље да узму духовног учешћа и буду наши драги гости“, каже Тодоровић.

Директор Основне школе у Обудовцу Саја Гаврић каже да ће централна свечаност поводом обиљежавања 190 година постојања школе бити организована 19. септембра.

blank

“Биће организована академија на којој ће учествовати ученици и наставници школе, а планирамо да позовемо све бивше раднике школе. Осим тога, у плану је и изложба која ће бити историјски пресјек развоја школе”, каже Гаврићева додајући да сва овогодишња дешавања и манифестације које се организују у школи до краја школске године подводе под обиљежавање 190 година школе.

Предсједник одбојкашког клуба “Црвена звијезда” из Обудовца Јанко Јовановић рекао је да су из овог клуба током 40 година постојања изникли многобројни одбојкаши.

Он је навео да ће, поводом јубилеја, крајем јула организовати турнир у мини одбојци за дјечаке до 10 година, Међународни турнир у дворанској одбојци на којем ће учешће узети екипе из БиХ, Србије и Хрватске, те турнир у одбојци на пијеску.

„Традиционално ће бити турнир у одбојци на пијеску 31. јула и по завршетку турнира организоваћемо додјелу признања и захвалница за све бивше одбојкаше, тренере и спонзоре  који нас подржавају“, каже Јовановић.

Светлана Павловић

blank