blank

У Обудовцу је у оквиру манифестације „Шамачко љето“  завршним турниром одбојке на пијеску и уручењем признања истакнутим члановима и појединцима, завршено  тродневно обиљежавање четири деценије рада мушког Одбојкашког клуба /ОК/ “Црвена звијезда” из Обудовца.

Предсједник ОК “Црвена звијезда” из Обудовца Јанко Јовановић рекао је  да је први дан обиљежавања јубилеја одржан мини турнир у одбојци гдје су најмлађи чланови показали своје вјештине на мрежи, а други дан турнира такмичили су се ветерани.

„Трећи дан је био у знаку одбојке на пијеску, гдје је било 26 пријављених парова 18 мушких и осам женских, а дошле су нам екипе из Тузле, Калесије, Шида, Добоја, Градишке, Брчког, Модриче…”, додао је Јовановић.

blank

Према његовим ријечима, у женској конкуренцији прво мјесто је пар из Модриче Лугоња-Лаковић, друго Драгановић-Тодоровић из Добоја, а треће пар Шаркановић-Зорановић из Обудовца.

“У мушкој конкуренцији прво мјесто припало је пару Лопатић-Митровић из Брчког, друго пару из Градишке Лајић-Макивић, док су треће мјесто освојили момци из Обудовца Јосић-Јосиповић”, рекао је Јовановић.

blank

Он је нагласио да је ОК “Црвена звијезда” из Обудовца један од ријетких који дјелује 40 година без престанка.

“Тренутно играмо у првој лиги Републике Српске, високо смо пласирани и гајимо амбције ка највишем пласману, а то је пласман наредне сезоне у Премијер лигу. Клуб стабилно функционише. Помаже нам општина Шамац, а имамо завидан број спонзора и донатора који из године у годину дају допринос за одрживост Клуба”, рекао је Јовановић.

blank
Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, који је присуствовао прослави јубилеја, изразио је задовољство чињеницом да мушки ОК обиљежава 40 година рада, као и чињеницом да је женска одбојкашка екипа прошле године била у Премијер лиги БиХ, те додао да све то показује да је Обудовац стјециште одбојке.

“У ових 40 година сваки од играча дао је значајан допринос клубу и то није мало, а поготово све те године одржати овакав клуб”, рекао је он.

Милићевић је нагласио да ће општина Шамац наставити да финансира и буде спонзор Клуба и захвалио управи, члановима и свима који су дали допринос његовом трајању.

Ове године већ традиционално „Шамачко љето“ се организује у оквиру пројекта „Сјеверна капија“, којег заједнички суфинансирају Европска унија и Савезна Република Њемачка у оквиру ширег „EU4BusinessRecovery“ пројекта. Укупан  износ пројекта „Сјеверна капија“ (у оквиру којег је турнир и организован) је 187.000 евра (од чега je 150.000 евра бесповратних средстава донатора, а остало учешће општине Шамац). Rеализује га општина Шамац, у партнерству са УГ „Центар за промоцију европских вриједности – ЕУРО ПЛУС“ из Добоја.

blank